×

A BORDŰR FELRAKÁSA:

A bordűrt festett falra gond nélkül ráragaszthatjuk. Műanyag bevonatú tapéták (mosható papír és- habosított, selyem, gyapjúrostos- vlies-) esetében azonban célszerű a bordűrt a falra ragasztani. Használjunk erős, speciális tapétaragasztót. A bordűr helyét pontosan kirajzoljuk, majd a tapétázást csak a vonalig végezzük. Végül a bordűrt felragasztjuk. Gyapjúrostos ( vlies ) tapéta esetében a bordűr elsőként is felrakható, majd az egyes tapétacsíkokat a felrakásuk során egyenként méretre vágva illesztjük a bordűrhöz. Ha mégis közvetlenül a műanyag bevonatú tapétára kívánjuk felragasztani a bordűrt, akkor kizárólag erre a célra szolgáló, speciális "Metylan bordűr ragasztót" használjunk. A papír hátoldalú öntapadó bordűr bármilyen tapétára közvetlenül felragasztható.

A bordűr minősége megfelel az MSZ EN 233 előírásoknak.

Használati utasítás ,,VLIES" tapétákhoz

- Különlegessége, hogy papír helyett cellulóz és poliészter alapú nem szőtt textília a hordozója.
- Egyszerűen felrakható, mert csak a falat kell a ragasztó anyaggal bekenni a tapétát nem.
- Nem szakad, nem gyűrődik, nedvesen is vágható!
- Nincs puhulási idő, ha megszárad nem változik a mérete.
- Falburkolás közben leszedhető és visszahelyezhető.
- Kellemes habosított felület.
- Jól mosható. Fényálló. Nehezen éghető.
- Ha megunta szárazon, maradék nélkül eltávolítható.
- Aki egyszer kipróbálta az a legközelebbi tapétázáskor is ezt a típust választja.

Vlies tapéta használati útmutató

Mérje fel pontosan mennyi tapétára van szüksége, mert kicsomagolt tekercseket nem áll módunkban visszavenni. Vizsgálja meg a tekercseket, cikkszámot, gyártási számot a felhasználás előtt. Egy falra csak azonos gyártási számú tekercseket ragasszon a színeltérés elkerülése végett. Az alapnak tisztának, száraznak, simának, valamint szilárdnak kell lennie. A régi festést és tapétát el kell távolítani. A ragasztandó csíkokat mindig ugyanabban az irányban kell letekercselni és levágni. Az előre elkészített jó minőségű ragasztót egyenletesen kenjük fel. A rostszálas, vlies tapétáknál a ragasztót közvetlenül a falra kenjük. Az éles tárgyak használata a felületek sérülékenysége miatt kerülendő. A csíkokat mindig szélt a szélhez illesztve tegye fel átfedés nélkül. A mintaillesztésre és mintaismétlődésre (rapport) a tapéta szélénél mindig figyeljen oda. A fellépő ragasztófoltokat azonnal óvatosan, dörzsölés nélkül törölje le. A tapétázás alatt ügyeljen az állandó hőmérsékletre és kerülje a huzatot. Három csík felragasztása után vizsgálja meg a tapéta minőségét. Bármi hiba észlelése esetén hagyja abba a további munkát és jelezze a reklamációt. A gyártó és a kereskedők semmilyen esetben nem vállalják a három csíkon túl a tapétázási költségek megtérítését. Kérjük, őrizze meg a címkéket és mintadarabokat. A tapéták ragasztásához speciális "VLIES" tapétaragasztó használatát ajánljuk. Valamelyik sarokból kiindulva kenjük be az előkészített falat a ragasztóval. A leszabott tapétát a falon lévő ragasztó ágyba fektetjük. Kefével, vagy tapétázó hengerrel lesimítjuk, ügyelve arra, hogy a fal és a tapéta között ne maradjon levegő. A széleknél kifolyt ragasztót azonnal el kell távolítani. A felesleget a plafonnál és a padozatnál vágókéssel eltávolítjuk. Felújításkor a tapéta szárazon, maradék nélkül eltávolítható. A tapéták a TÜV minősítés alapján nem tartalmaznak egészségre káros toxikus összetevőket, az EN233 szabványban előírtaknak megfelelnek.

A vásárolt tapéta feldolgozása előtt mindenképpen figyelembe kell venni az alábbiakat:

  • Mielőtt a tapéta csomagolását eltávolítaná, győződjön meg róla, hogy a tapéták azonos gyártásból származnak, gyártási számuk ( pl.1/A ) megegyezik. Ha ez nem lehetséges – pl. esetleges pótlólagos vásárlás miatt – a különböző gyártási számú tekercseket egy külön felületen, a többi tekerccsel nem összekeverve kell felhasználni.
  • A tapétázás befejezéséig, mindenképpen őrizze meg minden tekercs címkéjét. Probléma esetén valamennyi címkét, a fel nem használt tapétadarabokat és a számlát mellékelni kell.
  • Ha a tapétán hibát észlel, a tapétázást azonnal abba kell hagyni. A falon maximum három hibás csík lehet, ezért a felhasználónak három csík tapétázása után ellenőrzést kell végeznie, mielőtt tovább tapétázna.
  • PROBLÉMÁJÁT AZONNAL JELEZZE !!!
  • Egyszerre max. 3 tekercsről bontsa le a fóliát. Kibontott tekercsből reklamáció esetén csak hármat tudunk elfogadni.
  • A szakszerűtlen tapétázásból eredő hibákért felelősséget nem vállalunk.
  • A tapétán kívül egyéb felmerülő költséget nem tudunk megtéríteni.
KERESÉS
ELÉRHETŐSÉGEINK
6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 97
Telefon: 06-20/967-6221
Nyitvatartási idő:
Hétfő-Péntek: 9-18
Szombat: 9-13
E-mail: tapetavarazs@freemail.hu
TÉRKÉP
CÉGADATOK
Decor-All6 Kft.
adószám: 14631955-2-06
cégj. szám: 06-09-013551
6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 97
Telefon: 06-20/967-6221
E-mail: tapetavarazs@freemail.hu

Tisztelt Vásárlóink!
Ez a bejelentkezési felület, az oldal funkciók beállításához készült